Kontakt
 
Kontakt oss
Åpningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til fredag fra 8:00-16:00
Teknisk Support
Tlf.: 
69 35 75 00 (innvalg 2)

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål til våre produkter eller systemer.

Her finner du kontaktopplysninger:

Salg

Teknisk

Kundeservice

  Nyhetsbrev
 
Takk for din interesse! For å fullføre registreringen, ber vi deg bekrefte ved å klikke på lenken i den e-posten som er sendt til deg. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt via en abonnementslink i nyhetsbrevet eller ved å sende en e-post til gyprocno@gyproc.com. Du kan lese vår personopplysningspolicy her
 

Hovedmeny

You are here

Akustikkplater i taket gjør handleturen mer harmonisk

Se opp på kjøpesenteret Lagunen i Bergen. De sorte himlingsplatene er mer enn et gjennomtenkt design – de gjør kjøpesenteret bedre å være i.

På et kjøpesenter er det mye støy. Harde gulv, vindusflater, musikk og prat skaper et miljø som kan være stressende om det ikke gjøres akustiske tiltak. For å skape et harmonisk lydmiljø i handlegatene på Lagunen Storsenter i Bergen, ble det brukt en kombinasjon av 6000 kvadratmeter Gyproc Rigitone-plater og spilehimling i massivtre. Dette demper etterklangstiden, samtidig som det estetiske uttrykket ble lunt og spennende.

Enkelt vedlikehold av taket
– Gyproc Rigitone viste seg å være et svært godt valg i dette prosjektet. Det er en akustisk dempet himlingsplate som krever lite vedlikehold og kan males i valgfri farge. De er både pene og effektive, også skjuler de mye teknisk infrastruktur, sier Jim Brun, som var ansvarlig for prosjektet hos Gyproc.

­Rigitone-platene er perforerte gipsplater med små huller. Det gjør at lyden trenger gjennom i stedet for å bli reflektert tilbake. På baksiden av platene er det akustikkfilt. Dermed demper Rigitone-platene romlyden. I tillegg til gode akustiske egenskaper var det viktig med et godt design. Hørselen er ikke den eneste sansen som skal tilfredsstilles, øynene skal også ha sitt.

– Jeg synes det er ekstra stilig med den kontrasten som de hvite hullene i alt det svarte gir. De har gjort et godt fargevalg, sier Brun, og føyer til at platene kan males i akkurat den fargen kunden selv ønsker.

Arkitektfirma: – Disse akustikkplatene gir en penere flate
– Disse akustikkplatene, der alle skjøter er sparklet og skjult, gir en penere, mer homogen flate enn tradisjonell systemhimling. Det at flaten kan males, gjør løsningen mer fleksibel fra et designstandpunkt. Disse platene ble malt i sort. Denne gangen var det ikke vi, men interiørarkitekten som valgte fargen, forteller prosjektleder Melvin Eiesland i Hille Melbye.

Det er dette arkitektfirmaet som har hatt ansvaret for utbyggingen. Interiørarkitekten bak fargevalget heter Thea Hjertholm og jobber hos Ramsøskar Interiørarkitekter AS.

– Vi har gjort noe av det samme på hoteller tidligere, og det fungerte veldig fint. I kjøpesentre er det ofte veldig store, hvite flater, noe vi ville unngå på Lagunen. Vi ønsket et lunere inntrykk, og valgte derfor å male Rigitone-platene sorte. Det gjør også at butikkfasadene kommer bedre frem, sier hun.

Prosjektinformasjon

By
Bergen
Land
Norge
Prosjektår
2018
Eiendomsbesitter
Lagunen DA
Arkitekt
Hille Melbye/ Ramsøskar Interiørarkitekter AS
Bygningsingeniør
Bergen Prosjekt/ Sotra Entreprenør
Viktige fordeler
Bedre akustikk og penere flater