Kontakt
 
Kontakt oss
Åpningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til fredag fra 8:00-16:00
Teknisk Support
Tlf.: 
69 35 75 00 (innvalg 2)

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål til våre produkter eller systemer.

Her finner du kontaktopplysninger:

Salg

Teknisk

Kundeservice

  Nyhetsbrev
 
Takk for din interesse! For å fullføre registreringen, ber vi deg bekrefte ved å klikke på lenken i den e-posten som er sendt til deg. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt via en abonnementslink i nyhetsbrevet eller ved å sende en e-post til gyprocno@gyproc.com. Du kan lese vår personopplysningspolicy her
 

Hovedmeny

You are here

Lars Hanevik, driftsleder hos Veidekke, og Simen Lindgren, prosjektrådgiver hos Gyproc, poserer med hver sin vårkolleksjon. I bakgrunnen ser vi toppen av atriumet, der Rigitone-platene er montert.
Rigitone-plater og slette gipsplater gir et harmonisk estetisk uttrykk og behagelig akustikk. Det enorme takvinduet gir masse lys.
Lars Hanevik fra Veidekke inspiserer Gyproc Rigitone-platene som er montert i toppetasjen.

En lyddempet og god butikk å være i

Støy og romklang er stressende og kan ødelegge en god handleopplevelse. Derfor stilte Hennes & Mauritz store krav til lyddempingen i sitt nye klespalass på Karl Johan.

– Det er ikke lenge siden det bare var nakne betongvegger og et stort hull i taket her, forteller Lars Hanevik, driftsleder hos Veidekke.

Han står i Hennes & Mauritz´ splitter nye flaggskipbutikk i Karl Johans gate i Oslo. Over ham lyser en fantastisk lampe fra Hadeland Glassverk. 230 munnblåste glasskuler henger fra taket og ned mellom etasjene. Lener du hodet bakover, kan du følge lampen 25 meter opp til glasstaket, og der oppe i dagslyset skimtes de karakteristiske hullete Rigitone-platene fra Gyproc.

Akustikkplater som ser bra ut
– Arkitekten har spesifisert hvilke verdier romklangen må ligge innenfor. Her har det vært et samarbeid mellom oss, arkitekt og kunde for å få en løsning som leverer god akustikk og som ser bra ut. Gyproc-produktene ble en viktig del av totalpakken, forteller Lars Hanevik.

Stemmen hans låter dempet og rolig i det folketomme butikklokalet, en behagelig overgang fra byggeplassen i toppetasjen. Der er infrastruktur, stendere og skinner fortsatt synlige.

– Det var fint der oppe på byggeplassen også, men det er nok finest her som platene er pusset og akustikken dempet, sier Simen Lindgren, prosjektrådgiver hos Gyproc.

Klærne hjelper til å dempe romklangen
– Dette er et veldig spennende prosjekt med store krav til både estetikk og akustikk. I mange prosjekter der det er klær involvert, blir de brukt som et absorberende element. Dette er i utgangspunktet ikke tilstrekkelig for å tilfredsstille krav om gode lydforhold. I dette lokalet har vi virkelig tatt akustikken på alvor og utformet en kompleks akustisk løsning. Det har blitt et lyddempet og godt lokale å være i, fastslår Anne Kirsti Karlsen, seniorarkitekt hos NSW Arkitektur.

Selv om man skulle tro at et så stort atrium ville bidra til mye romklang, er ikke det tilfelle. Selv når du står like under, lener hodet bakover og snakker høyt, er det ingen klang å snakke om.

– Det var mange muligheter for å dempe atriumet, eller lysgården, som det også blir kalt. Grunnen til at valget falt på de perforerte akustikkplatene fra Gyproc helt oppe i toppen, var at vi fikk et renere uttrykk nedover i etasjene. For eksempel kunne vi gjøre skjørtene i etasjeskillene helt glatte og ensfargede.

Ti måneder med krevende logistikk
Karl Johan er Norges paradegate og strekker seg fra Oslo Sentralstasjon og opp til Det Kongelige Slott. Nederst mot stasjonen ligger suvenirbutikkene, med troll og ullgensere. Videre oppover ligger merkevarehusene tett i tett. Den totalrenoverte fasaden til nr. 14 skiller seg godt ut. De ti månedene Veidekke fikk til å bygge det som har blitt en av Karl Johans største atriumsbygg, holdt akkurat.

– En ting er at byggetiden var så kort, en annen var at logistikken her er utfordrende. På den ene siden har vi trikken og på den andre siden ligger Karl Johans gate, sier Hanevik.

Det er strenge regler for vareleveringer i hovedgaten. Det er trange tidsluker å forholde seg til, noe som kan være vanskelig når du skal inn med materialer til et helt bygg. Da er det en forutsetning at leverandørene leverer varene i riktig rekkefølge, til rett tid.

– Gyproc har levert en vanvittig stor leveranse til dette prosjektet. Det gikk smertefritt, så vi er veldig fornøyde, sier Hanevik.

Produkter som er brukt:
GRE13 VPL Robust Ergo - hard gipsplate
Rigitone BIG 8-15-20 Super - akustikkplate
GNE13 VPL normal Ergo – standardgipsplate
Gyproc ER – standardstender
Gyproc SKP 40 – skinne med polyeten, 40 mm flenshøyde
Gyproc Aquabead 90 – hjørnesparkelprofil
Gyproc GK – profil til faste himlinger

Prosjektinformasjon

Prosjektår
2018
Arkitekt
NSW Arkitektur
Akustiker
Akustikkplaten Gyproc Rigitone
Entreprenør
Veidekke