Oppdater nettleseren din
Hei! Vi ser at nettleseren din kan være utdatert. Det er ikke sikkert all funksjonalitet eller innhold blir vist på riktig måte. Vi anbefaler deg derfor å oppdatere nettleseren din.
Finn din nettleser her
Produksjonen av Gyproc gipsplater begynner med at returgips og naturgips inngår i en kalsineringsprosess. Råstoffet herfra inngår i en prosess hvor gips, vann og tilsetninger blandes til en tyktflytende gipsmasse. Gipsmassen sendes deretter ut på et transportbånd hvor den formes mellom resirkulert kartong til ønsket bredde, tykkelse og kvalitet.
Platene sendes videre på et langt transportbånd og tørkes langsomt i en ovn. Til slutt kontrolleres kvaliteten og deretter kappes platene i bestilte dimensjoner.
Gjennom hele prosessen fokuserer vi på å minimere spill, energiforbruk og utslipp.
Mye av energiforbruket i produksjonen av gipsplater går til oppvarming. Derfor arbeider vi målrettet med å forbedre gjenvinning av spillvarme som anvendes i våre produksjonsprosesser.
Det er vårt mål på litt lengre sikt å bli i stand til å gjenvinne spillvarmen i alle prosesser slik at vi kan redusere energiforbruket ytterligere.
Gyproc arbeider strukturert med miljøledelse etter ISO 14001. Det betyr at vi som bedrift har forpliktet oss til å følge en grønn linje som bl.a. sikrer fokus på miljøet i alle våre produksjonsprosesser, og at spill minimeres.
Det innebærer også at hensyn til kunder, myndigheter og andre interessenters krav i forhold til miljø tas seriøst og er en naturlig del av Gyprocs strategi og målsetninger.
Gyprocs fleksible produksjonsanlegg gir store ressursbesparelser – og er en vesentlig faktor for både økonomi og miljø. Plater som er produsert etter riktige mål og spesifikasjoner til konkrete oppgaver, gir mindre spill i produksjonen og på byggeplassen.
Under menyknappen Dokumentasjon kan du hente produktinformasjon, miljøinformasjon, sertifikater og mye mer.
Fredrikstad posisjonerer seg som landets sirkulærhovedstad. Og midt i denne grønne omstillingen er hjørnesteinsbedriften Gyproc; verdens mest miljøvennlige gipsplatefabrikk.
Det er potensial for å kutte CO2 i mange ledd innen byggebransjen. Derfor er det behov for nye løsninger i alle deler av verdikjeden.
Da Erik Sortland (27) fra Kristiansand innså at noe manglet i lærerutdanningen, bestemte han seg for å bytte retning. Overgangen til tømrerfaget viste seg å være det rette valget, og han har etablert seg som en dyktig tømrer med en lidenskap for rehabilitering av eldre bygninger.