close-pop-up.svg

Fordelene med Habito for håndverkere

Du trenger ikke lenger treplater i veggen for å få en skrufast overflate. Gyproc har lansert Habito - en ny, ekstra sterk gipsplate som har en skrufast overflate for oppheng av tunge ting.

De samme fordelene, bare bedre

Selv om Habito-gipsplaten har en ekstra hard kjerne som gjør den 10 ganger så robust som standard gipsplater, monteres den etter samme prinsipper. Det betyr også at den på samme måte som standard gipsplater kan kappes med kniv og skrus på bindingsverk av stål eller tre.

Platens vekt tilsvarer vekten til våre robuste gipsplater og platen har samme tykkelse som våre tradisjonelle gipsplater. Det gjør at man kan bruke Habito-platen i deler av veggen, der det er behov for en skruefast overflate eller ekstra slagfasthet.

Platen finnes dessuten både i standard bredde 1200 mm og i en mer handy bredde på 900 mm.

Dropp treplata og få skrufast vegg med kun én plate

Med Habito gipsplater får du en bedre vegg enten du ønsker vegger med 1 eller 2 lag. Nå kan du droppe treplaten og nøye deg med å montere 1 lag Habito. Selv med ett lag Habito får du robuste og skrufaste vegger. Ikke nok med det, Habito forbedrer også gipsplatens allerede gode brannisolerende og lydisolerende egenskaper.

Brukes Habito i stedet for treplater, er det mindre risiko for riss i veggen fordi Habito-platen, som gipsplater generelt, er formstabil og påvirkes minimalt av variasjoner i fuktighet og temperatur.

Få mer tilfredse kunder

Habito gipsplaten er ikke bare en fordel for deg som skal montere den, men også for sluttbrukeren. Med Habito vegger kan man henge opp TV, hyller og skap direkte i veggen, helt uten forboring eller plugger. Du kan henge opptil 40 kg med bare én vanlig 5 mm treskrue inklusive sikkerhetsmargin. Men jo flere skruer jo mere vekt.

I tillegg til en skrufast overflate får dine kunder også en mye bedre vegg. En vegg som lydisolerer bedre enn vegger med standard gipsplater og treplater. En vegg som har en høyere brannmostand, så de kan føle seg tryggere, og en vegg med gipsplater som er klassifisert i kategorien M1 av Finish Indoor Air Association for test av produkters avgassing. M1 er beste klasse, og dine kunders garanti for god luftkvalitet og godt inneklima.

Habito gipsplaten er selvfølgelig også 100 % resirkulerbar og kan resirkuleres og gjenbrukes i produksjonen av nye gipsplater. 

Vi er en del av løsningen

Bransjen må stå sammen for å løse felles utfordringer. Nettopp derfor velger Gyproc, Glava og Weber å bli en del av Construction City Cluster (CCC).

Innervegg

Denne gipsplaten tåler en trøkk

Gyproc Habito er en sterk gipsplate som tåler mye, samtidig som du kan henge ting rett på de slette veggene.

Innervegg

Få slette vegger med gipsplater fra Gyproc

Slette gipsvegger som er sparklet, malt eller tapetsert danner et rolig bakteppe for resten av interiøret. Men hvilken gipsplate egner seg best?