close-pop-up.svg

Gyproc ErgoLite Klima – vår letteste gipsplate

ErgoLite Klima fra Gyproc veier 25 prosent mindre enn en standardgipsplate. Likevel bevares de samme egenskapene som i en god gipsplate.

Selv om det finnes plateheiser, traller og andre hjelpemidler, er manuell håndtering av gipsplater uunngåelig. 

Velger du gipsplata Gyproc ErgoLite Klima får du et produkt som veier mindre og er lettere å løfte, som fører til lavere kroppsbelastning enn en tradisjonell gipsplate. Da kan du lett og enkelt kle større veggflater enda raskere. 

Gipsplatens hovedoppgave er å skape et godt arbeidsmiljø for de som skal montere veggene. Platen veier bare 6,7 kilo per kvadratmeter, hele 25 prosent lettere enn en standardplate. Lavere vekt betyr at en ErgoLite-plate med dimensjoner 900 mm x 2500 mm veier 5 kg mindre enn en standard gipsplate med samme dimensjoner.

For de som har fysisk krevende arbeid på byggeplassen, betyr det en betydelig mindre belastning for rygg og skuldre. 

GyprocErgoLite_kvinne.jpg
Unngå tunge løft med lettere gipsplater.

Lett å løfte – enkel å montere 

Gyproc ErgoLite Klima er til stor hjelp for gipsmontører som jobber i små rom, på skråvegger eller i fleretasjebygninger, hvor platene må håndteres manuelt. Den monteres på nøyaktig samme måte som tradisjonelle gipsplater, men har i tillegg mange fordeler ved manuell håndtering. 

I tillegg til det faktum at arbeidsbelastningen på spesielt rygg, armer og skuldre er mindre, har deltakerne i våre sammenligningstester sagt at de også foretrekker ErgoLite-platen når det gjelder tilpasning, hulltaking og innfesting. 
 
Platen har mange fordeler, men kort fortalt er Gyproc ErgoLite Klima:   

  • Lav i vekt
  • Lett å kappe 
  • Enkel å tilpasse 
  • Lett å skru 

Miljøfordeler og muligheter

I likhet med alle Gyprocs gipsplater er ErgoLite-platen helt resirkulerbar. Den lave vekten gir også andre miljøfordeler, både i transportdelen og gjennom lavere forbruk av råvarer og energi ved produksjon. Lavere vekt under frakt gir lavere drivstofforbruk og reduksjon i CO2-utslipp.

Produksjonen av Gyproc ErgoLite Klima gir også mindre utslipp enn ved produksjon av tradisjonelle gipsplater. Miljøegenskapene er selvfølgelig dokumentert i EPD miljødeklarasjon

Effektivitet i prosjektet 

Den reduserte vekten gir åpenbart ergonomiske fordeler, men også økonomiske. Effektiviteten ved montering kan økes og arbeidet kan utføres raskere. Det er for eksempel mulig å benytte lengre plater, uten at platens vekt overstiger 20 kg. Med lengre plater unngår man kortkantskjøter - også en ergonomisk gevinst, samtidig som det er mulig at kle inn en større overflate på kortere tid. 

ErgoLite på innervegger og nedhengte himlinger, samt tekniske systemegenskaper er laboratorietestet og funksjonstestet av montører. I begge tilfeller med svært gode resultater og vurderinger. Det er et komplett dokumentert system for både vegger og tak. Viktige funksjoner som lydisolering, brannmotstand og styrke er også testet og dokumentert. 

Veggløsninger 

Vi har over 60 dokumenterte veggløsninger med Gyproc ErgoLite Klima som platekledning. 

Les mer om produktet her.

Innervegg

Slik sparkler du gips

Sparkling av gips er lett. Disse enkle tipsene får deg i mål.

Miljø og bærekraft

Resirkulert gips gir gode miljøtall

Gipsplater fra Gyproc inneholder inntil 20 prosent resirkulert gips. Dette gir gode miljøtall sammenlignet med andre gipsprodusenter.

Miljø og bærekraft

Nytt anlegg for gipsgjenvinning

Det nye selskapet Gipsgjenvinning AS skal i et nytt anlegg gjenvinne kildesortert gipsavfall til ny råvare for gipsplateproduksjon.