close-pop-up.svg

Gyproc Habito – en skrufast gipsplate til sterke vegger

Tung gjenstand henger på vegg med gipsplaten Gyproc Habito.
Gyproc Habito™ er en gipsplate til innervegger med sterk og skrufast overflate, høy brannmotstand og god lydisolering.

 

Habito™ er faktisk mye mer enn bare en gipsplate. Det er en komplett løsning for deg som vil ha en supersterk og robust vegg med høy brannmotstand og ekstra god lydisolering. Alt sammen fullt ut dokumentert i Gyproc systemløsninger.

Oppheng direkte i veggen

Med Habito får du en skrufast overflate. Det betyr at du nå kan henge  opp TV, hyller og skap rett i veggen, uten å bore eller å bruke plugger. Med bare en helt vanlig 5 mm treskrue kan du henge opp til 40 kg inklusive sikkerhetsmargin. 40 kg er bare for én skrue, så jo flere skruer jo mer vekt. Er du i tvil om hvor mye du kan henge i veggen? Habito beregningsverktøy er spesiallaget for å sikre riktig oppheng av tunge gjenstander på vegger med Habito.

Mer enn 10 ganger så robust

Habito er en supersterk gipsplate. Tester har vist at den er betydelig sterkere enn andre platetyper. Faktisk er den mer enn 10 ganger så robust som en standard gipsplate, og vesentlig sterkere enn fibergips. Det åpner for nye muligheter for skoler, sykehus og institusjoner der det ofte er behov for ekstra slagkraftige vegger. Vegger som varer lenger og reduserer behovet for reparasjoner og vedlikehold. Eller kanskje du bare trenger en ekstra sterk vegg på barnerommet.

Hvorfor velge Habito i stedet for trebaserte plater?

Mange velger å bruke trebaserte plater bak gipsen i innervegger, men kombinasjonen av tre og gips er ofte et problem og kan medføre ujevne vegger.  Tre ekspanderer eller krymper avhengig av luftfuktighet og temperatur, mens gips har små materialbevegelser ved fukt- og temperaturendringer. Ettersom Habito fungerer som standard gipsplater, er du mer sikret mot ujevnheter, og risiko for sprekker i veggen reduseres. Den er også svært lett å montere, for den monteres stort sett som standard gipsplater og kan kappes med kniv.

Med Habito får du et kvalitetsprodukt som ikke avgir formaldehyd. Platen er klassifisert i kategorien M1 av Finnish Indoor Air Association. M1 er den lavest mulige utslippsraten og din sikkerhet for et godt inneklima.

Hvorfor velge Habito i stedet for fibergips?

Velger du Habito i stedet for fibergips, får du ikke bare en mer robust konstruksjon, men også enklere arbeid. Ettersom Habito veier mindre enn fibergips, er den lettere å håndtere. På grunn av den lave vekten kan du velge lengre plater, uten at det går ut over rygg og skuldre. Det gjør monteringen noe enklere, og du unngår mange plateskjøter med tidkrevende og kostbar sparkling. Ikke minst får du en plate med helt glatt overflate før maling og tapetsering.

Innervegg

Fordelene med Habito for håndverkere

Du trenger ikke lenger treplater i veggen for å få en skrufast overflate. Gyproc har lansert Habito - en ny, ekstra sterk gipsplate som har en skrufast overflate for oppheng av tunge ting.

Innervegg

De skjulte kostnadene ved fibergips

I et byggeprosjekt snakker vi oftest bare om kostnadene vi kan se. Men hva med de skjulte? Det er penger å spare på å tenke økonomi tidlig i prosessen, for eksempel ved valg av platetyper.

Innervegg

Denne gipsplaten tåler en trøkk

Gyproc Habito er en sterk gipsplate som tåler mye, samtidig som du kan henge ting rett på de slette veggene.