close-pop-up.svg

Få helt plane himlinger og vegger

Ujevne sparklinger skaper ofte misnøye hos kunden. Med Gyproc Planum reduserer du risikoen for at slepelys avslører gipsplateskjøtene.

Gyproc Planum gipsplate er spesielt utviklet til flater med stort lysinnfall og høye estetiske krav. Den kan monteres som platekledning i himlinger og på høye vegger i løsninger med ett eller flere platelag.

For kledninger med flere platelag er det ofte nok å bruke Planum i ytterste platelag. Løsninger med to platelag gir best resultat med tanke på planhet. Platen har også gode lyd- og brannisolerende egenskaper.

Usynlige skjøter og perfekt underlag

Planum har forsenkede kanter hele veien rundt som gir et perfekt underlag for sparkling og ferdigbehandling av skjøtene. Alle overganger blir jevne. Dermed reduseres risikoen for at slepelys avslører skjøtene.

Anbefalt i bransjestandard

Bransjens standard for ferdig overflate beskrives i NS3420-T og definerer tre ulike kvalitetsklasser for utførelse. For rom med høye krav til overflatekvalitet vil kun den beste kvalitetsklassen (K4) gi tilfredsstillende resultat. K4 oppnår man med Planum i ytterste platelag.

Et plant underlag med GK

Gyproc GK er et bæresystem av stål og et optimalt underlag for montering av himlingsplater.

Hjørner og kanter med AquaBead

Dagens moderne vegg- og takløsninger med åpne flater krever gode materialvalg. Med AquaBead kan du lage flotte hjørner og kantavslutninger av høy kvalitet.

Innervegg

Få slette vegger med gipsplater fra Gyproc

Slette gipsvegger som er sparklet, malt eller tapetsert danner et rolig bakteppe for resten av interiøret. Men hvilken gipsplate egner seg best?

Innervegg

Slik sparkler du gips

Sparkling av gips er lett. Disse enkle tipsene får deg i mål.

Innervegg

De skjulte kostnadene ved fibergips

I et byggeprosjekt snakker vi oftest bare om kostnadene vi kan se. Men hva med de skjulte? Det er penger å spare på å tenke økonomi tidlig i prosessen, for eksempel ved valg av platetyper.