close-pop-up.svg

Gyproc lanserer to nye vindsperreplater

Gyproc Glasrox X er en ny og moderne vindtetteløsning. Sammen med Gyproc Vindtett er de to nyheter innen vindsperresystemer.
To nye vindsperreplater har sett dagens lys, Gyproc Vindtett og Glasroc X. Begge platene inngår i komplette vindsperresystemer.

Vindsperren er viktig når du bygger nytt eller rehabiliterer. Med vindtettingsplate som en del av løsningen, oppnår du fordeler som vindavstiving, brannbeskyttelse og god lydisolering. 

Forbedret egenskaper

Gyproc Vindtett og Glasroc X har samme, eller bedre tekniske egenskaper enn forgjengerne, Gyproc Bris og Glasroc H Storm.

For Gyproc Vindtett har vi gjort endringer i materialene som er brukt, slik at platen er blitt stivere og er bedre å jobbe med. Den største forskjellen mellom Glasroc X og Glasroc H Storm ligger i overflaten.

Ny_gyprox_vindsperre_668x340-4.jpg
Platene er blitt stivere og letter å jobbe med.

Glasroc X har glassfibermatte ytterst i overflaten, som gir god beskyttelse mot fukt og mugg, samt forsterket beskyttelse mot UV-stråling i byggeperioden. Dessuten har begge de nye vindsperreplatene lavere fuktopptak enn forgjengerne.

For Gyproc Vindtett har vi gjort endringer i materialene som er brukt, slik at platen er blitt stivere og er bedre å jobbe med.

Gyproc Vindtett

Gyproc Vindtett er et komplett system for vindsperre i lette yttervegger med bindingsverk og luftet kledning. Gyproc Vindtett er en tradisjonell, kartongkledd vindsperreplate. Den er brannbeskyttende, lufttett og diffusjonsåpen. Kjernen består av impregnert og glassfiberarmert gips. Kartongoverflaten på begge sider av platen er impregnert og vannavvisende.

Når alle platekanter festes til stendere med minimum bredde 45 mm, som angitt i monteringsanvisningen, oppnås tilfredsstillende vindavstiving for tradisjonelle småhus inntil to etasjer.

Monterte plater kan tåle, under normale nordiske forhold, eksponering inntil én måned før ytterkledningen monteres, så lenge Gyprocs monteringsprinsipper og betingelser for bruk er fulgt.

Gyproc_Norge_MASTER_GUB_YV-tre_ny.jpg

 

Glasroc X

Glasroc X er et komplett system for vindsperre, utviklet og testet for bruk i lette yttervegger med bindingsverk. Glasroc X er en moderne løsning som tilfredsstiller dagens krav til bygninger. Glasroc X er brannbeskyttende, lufttett og diffusjonsåpen. Vindsperreplaten er en komposittplate og består av en impregnert og glassfiberarmert gipskjerne, og en formstabil, fuktighetsavvisende (hydrofob) og uorganisk glassfibermatte i overflaten.

Glassfibermatten i overflaten gir god beskyttelse mot fukt og mugg samt forsterket beskyttelse mot UV-stråling i byggeperioden. Når alle platekanter festes til stendere med minimum bredde 45 mm, som angitt i monteringsanvisningen, oppnås tilfredsstillende vindavstiving for tradisjonelle småhus på opp til to etasjer.

Ny_gyprox_vindsperre_668x340.jpg

 

Førsteklasses vindsperre

Glasroc X er testet i henhold til standarden EN 15283-1 og tilfredsstiller den beste klassen (H1) med en vannabsorbsjon på maksimum fem prosent. Den formstabile glassfibermatten sikrer at platens funksjon opprettholdes selv om den blir utsatt for fukt gjentatte ganger.

Monterte plater kan tåle eksponering i 12 måneder før ytterkledningen monteres, så lenge Gyprocs monteringsprinsipper og betingelser for bruk er fulgt.

 

PRESSEMELDING: Støre åpnet verdens første helelektriske gipsplatefabrikk

– Industrien er hovedaktøren i den norske klimaomstillingen. Så vi må satse på industrien, teknologien og samarbeidet på denne skritt-for-skritt-forbedringen som finnes i industrien, sa statsminister Jonas Gahr Støre da han mandag gjenåpnet Gyprocs gipsplatefabrikk i Fredrikstad.

Gipsplatefabrikken til Gyproc i Fredrikstad blir utslippsfri
Miljø og bærekraft

Gyproc bygger verdens første elektriske gipsplatefabrikk i Fredrikstad

Rett utenfor Fredrikstad åpner vi nå verdens første helelektriske gipsplatefabrikk. Fabrikken går fra gass til elektrisitet, og skal lage Gyproc gipsplater med lavere klimaavtrykk.

Gyproc-fabrikk

Det enkleste CO2-kuttet

Å bruke gipsplater fra Gyproc® Klima-serien er et av de enkleste kuttene du kan gjøre for å få ned CO2-avtrykket i byggeprosjektet. De nye gipsplatene har rundt 75 prosent lavere avtrykk enn tradisjonelle plater.