Oppdater nettleseren din
Hei! Vi ser at nettleseren din kan være utdatert. Det er ikke sikkert all funksjonalitet eller innhold blir vist på riktig måte. Vi anbefaler deg derfor å oppdatere nettleseren din.
Finn din nettleser her
Slette vegger er i tiden. En slett vegg får du med Gyprocs gipsplater. Det er et miljøvennlig valg fordi det robuste gipsmaterialet har lang levetid og kan resirkuleres. Det er enkelt å male eller tapetsere om når du vil oppgradere boligen, samtidig som det bidrar til et sunt inneklima.
Det viktigste tipset for å få et godt resultat er å legge sparkel i tynne lag, samt å la sparkelen få tørke helt før den slipes. Du skal totalt sparkle gipsskjøtene i tre omganger.
Sluttresultatet skal være en skjøt som går i ett med platene på begge sider. Sett gjerne en bred sparkelspade over skjøten for å sjekke - slipper den gjennom lys må du legge på mer sparkel. Vipper den fra side til side må du slipe bort sparkel.
Sparkler du skjøter som ikke har nedsenket fals er fremgangsmåten den samme, men du bør sparkle enda bredere ut for å sørge for at forhøyningen der papirremsen ligger, ikke synes. I tillegg bør du lage en liten V-fas, det vil si en skrå kant der platene møtes, for å få plass til sparkelen før du legger på papirremsen.
Gyprocs gipsplater er et rent naturprodukt som verken inneholder farlige tilsetningsstoffer eller bindemidler. Derfor avgir heller ikke produktene gasser. Alle Gyproc gipsprodukter er testet av Dansk Indeklima Mærkning og ligger i beste klasse. Gyproc har et effektivt innsamlings- og resirkuleringssystem for brukte gipsplater, og gjenbruker innsamlet gips i produksjonen av nye.
Da Erik Sortland (27) fra Kristiansand innså at noe manglet i lærerutdanningen, bestemte han seg for å bytte retning. Overgangen til tømrerfaget viste seg å være det rette valget, og han har etablert seg som en dyktig tømrer med en lidenskap for rehabilitering av eldre bygninger.
Severin Poppe Midteide fra Bærum er ikke bare en dyktig rørlegger; han er en gründer med en klar visjon. Allerede som 22-åring startet han Grønne VVS, et firma som kombinerer bærekraft og kvalitet i rørleggerfaget. Ved siden av sin daglige drift bruker han TikTok og podkast til å inspirere unge til å utforske rørbransjen.
Julie Forseth fra Trondheim har raskt etablert seg som en kraft i byggebransjen, kjent for sitt talent og dedikasjon. Allerede som 19-åring ble hun Norgesmester i rørleggerfaget, og hun har markert seg som en av de mest lovende unge håndverkerne i Norge.