close-pop-up.svg

Vær på den sikre siden av stråling med Gyproc X-Ray

Gyproc X-Ray systemets fordeler gjør det til det perfekte valget for røntgenstråle-skjerming på sykehus, klinikker, tannlege- og veterinærkontorer og andre bygninger med krav til stråleskjerming.

Gyproc X-Ray Protection er en blyfri spesialgipsplate med bariumsulfat. I kombinasjon med Gypfill X-Ray Protection ferdigblandet sparkelmasse utgjør platen et veggsystem for bygningsmessig skjerming av rom for medisinsk røntgenbruk.

Gyproc X-Ray Protection gir ikke bare sertifisert og effektiv stråleskjerming, det gir også god brannmotstand og lydisolering og er en lett anvendelig løsning som gjør den perfekt for områder der røntgenutstyr benyttes. Dette beskytter både røntgenoperatører og personer som befinner seg i tilstøtende rom mot potensielt farlig eksponering av røntgenstråler fra røntgenapparater.

100 % blyfri røntgenstråleskjerming

Bariumsulfat er et naturlig forekommende inaktivt mineral som har ekstremt gode egenskaper for å absorbere røntgenstråler. Det er samme mineral som brukes i kontrastvæsken som pasienten tar ved røntgendiagnostisering og er derfor et meget trygt å bruke.

Bariumsulfat har samme miljøegenskaper som gips og er et produkt som kan resirkuleres 100%.

Fordeler med Gyproc X-Ray Protection

  • Testet og sertifisert på uavhengige laboratorier
  • 2 lag Gyproc X-Ray tilsvarende 25 mm, yter samme røntgenstråleskjerming som 110 mm armert betong eller 140 mm teglstein
  • Høy lydisoleringsevne
  • Plate med høy densitet og høy slagfasthet
  • Lettere og enklere å kutte og montere enn plater med pålimt bly
  • Stabil kostnad sammenlignet med varierende blypriser
  • Opp til 120 minutters brannmotstand
  • Enkel overflatebehandling
  • 100% resirkulerbar

 

Gyproc-fabrikk

Gyproc setter Fredrikstad på verdenskartet

Fredrikstad posisjonerer seg som landets sirkulærhovedstad. Og midt i denne grønne omstillingen er hjørnesteinsbedriften Gyproc; verdens mest miljøvennlige gipsplatefabrikk.

Gyproc-fabrikk

Tre grunner til at gips må gjenvinnes

Gips blir ikke regnet for å være en fornybar ressurs, men gips kan gjenbrukes. Gjenbruksprosenten, som i dag er på 20 prosent, kunne vært langt høyere om flere leverte gips til resirkulering.

Erik (27) gikk fra lærerstudent til en karriere som tømrer

Da Erik Sortland (27) fra Kristiansand innså at noe manglet i lærerutdanningen, bestemte han seg for å bytte retning. Overgangen til tømrerfaget viste seg å være det rette valget, og han har etablert seg som en dyktig tømrer med en lidenskap for rehabilitering av eldre bygninger.