Kontakt
 
Kontakt oss
Åpningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til fredag fra 8:00-16:00
Teknisk Support
Tlf.: 
69 35 75 00 (innvalg 2)

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål til våre produkter eller systemer.

Her finner du kontaktopplysninger:

Salg

Teknisk

Kundeservice

  Nyhetsbrev
 
Takk for din interesse! For å fullføre registreringen, ber vi deg bekrefte ved å klikke på lenken i den e-posten som er sendt til deg. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt via en abonnementslink i nyhetsbrevet eller ved å sende en e-post til gyprocno@gyproc.com. Du kan lese vår personopplysningspolicy her
 

Hovedmeny

You are here

Arkitektene har benyttet kryssfiner som både dekorelement og beskyttelse på steder som er ekstra utsatt for slitasje. Foto: Terje Bjørnsen

Bygde moderne hotell i stille atmosfære på Svalbard

På ti måneder bygde de et stille og stilig overnattingssted. Svalbard hotell The Vault er inspirert av det globale frøhvelvet.

Støtt og stadig besøker han Svalbard for å følge opp byggeprosjekter. Han er ikke i tvil om hvor han sover best.

– Det er så stille der! Inne på rommet mitt slapp jeg å høre alt fra korridoren. Det var gode dyner, god seng og stille, oppsummerer Steve Sollied i GLAVA® og Gyproc.

Han sitter i sokkelesten i en sittegruppe noe skjermet fra hotellinngangen, og betrakter resepsjonsværelset han har vært i så mange ganger før. I en myk velourstol ved siden av sitter daglig leder Arne Bøe i Consto, entreprenørfirmaet som har bygget hotellet, også i sokkelesten. Å ta av skoene flere steder enn i private hjem er sedvane på Svalbard.

Interiør som får gjestene til å slappe av

– Consto har valgt gode løsninger. Når jeg tar inn på dette hotellet får jeg hjemmefølelsen, det er en positiv følelse. Fargene her gjør det koselig. Etter mange år med mye hotell liker jeg de mindre hotellene best, forteller Steve.

Når gjestene trer inn inngangen, er det første blikkfanget et kart utskåret i tre, festet landdel for landdel på en «whispering red»-farget gipsvegg. Alle land som har lagret frø i det globale frøhvelvet på Svalbard, er markert. Noen meter bortenfor kart og skostastiv står Aina Malerud, respesjonssjefen. North Pole Marathon gir henne travle dager på jobb akkurat nå.

– Vi får skryt av gjestene for design og interiør her. Folk liker fargevalgene og er særlig fornøyd med badet på rommene. Jeg har fått noen forespørsler om fargekoder, forteller hun.

I alle rom henger det bilder av det verdenskjente frølageret, noen få kilometer unna. Badene bygget med røff betong i industriell stil, er inspirert fra frøhvelvet. Ellers går det i standard gipsvegger, malt i varme farger.

– Hele den bærende tanken var å skape et moderne, rustikt hotell med lun og varm atmosfære. Jeg synes gips er et veldig fint materiale å jobbe med. Det gir en slett, fin og nøytral bakgrunn vi kan fargesette som vi vil, sier interiørarkitekt Bjørg Hatteland Lindahl i Årstiderne Arkitekter.

Robust gips er montert på utsatte vegger for å tåle støt fra tunge kofferter bedre.

–  Vi har brukt Årstiderne Arkitekter til design. Både arkitektene og interiørdesignerne der er enkle å samarbeide med, sier Arne.

Aina har låst opp et ledig hotellrom. I det vi går inn for å ta en titt, forteller Arne at dørene mellom rom og korridorer her er feltmålt til å stenge ute lyder på 35 dB.­ På veggen er det festet et stykke panel med to knagger.

– Mange tror det er en skuff og drar for å åpne. Jeg ler like godt hver gang noen kommer ned i resepsjonen med platen de har revet av veggen! forteller Aina.

Hotellet utvides

Med 33 dobbeltrom og 2 enkeltrom sto hotellet The Vault ferdig i 2018, etter en byggeperiode på ti måneder.­ Som rutinert utbygger på Svalbard, møtte ikke entreprenørfirmaet på noen vansker underveis da de bygde sitt tredje hotell.

– De spesielle hensynene som måtte tas er de samme som går igjen ved bygging i Arktis. Det er samme lest og tankegang for løsninger og konstruksjon som da vi bygget hotellene Polfareren og Svalbard hotell, sier Arne.

The Vault er fundamentert på peler 20 meter dypt ned i grunnen. Fra ca fire meters dybde og videre ned, står forankringen i permafrost. GLAVA® har levert isolasjon og himlingsplater som demper romklangen.

– Consto er gode til å bestille i god tid. De som ikke planlegger får som regel trøbbel med alt. Men om noen trenger noe fort, klarer vi å løse det, sier Steve.

Ett år etter ferdigstillelse av 1.113 m2 hotell fordelt på tre etasjer, bestemte eierne seg for å utvide med en ny fløy bestående av 60 nye hotellrom, bar, kontorer og eget vaskeri. Byggingen starter sommeren 2020.

Bildeslide - Foto: Ragnhild Utne og Terje Bjørnsen

Prosjektinformasjon

By
Longyearbyen
Land
Norge, Svalbard
Prosjektår
April 2017 – februar 2018. Utvidelse 2019 – 2020.
Eiendomsbesitter
Polarbygg Spitsbergen AS
Bygningsingeniør
Consto Svalbard AS