Kontakt
 
Kontakt oss
Åpningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til fredag fra 8:00-16:00
Teknisk Support

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål til våre produkter eller systemer.

Her finner du kontaktopplysninger:

  Nyhetsbrev
 
Takk for din interesse! For å fullføre registreringen, ber vi deg bekrefte ved å klikke på lenken i den e-posten som er sendt til deg. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt via en abonnementslink i nyhetsbrevet eller ved å sende en e-post til gyprocno@gyproc.com. Du kan lese vår personopplysningspolicy her

You are here

La oss bygge lett!

Unngå tunge løft og belastende arbeidsstillinger med noen av våre ergonomiske løsninger.

Bedre ergonomi på byggeplassen

På Gyproc jobber vi kontinuerlig for å sikre best mulig arbeidsmiljø for de som håndterer våre produkter på ute på byggeplassene. Vi vet at håndverkerne utsetter sine kropper for hardt fysisk arbeid hver eneste dag, og derfor har vi utviklet flere ergonomiske løsninger som letter håndteringen og gjør montering enklere og mer effektiv.

Til tross for ulike hjelpeverktøy er manuell håndtering av gipsplater uunngåelig, men vi kan gjøre det så enkelt som mulig, slik at tunge løft og belastende arbeidsstillinger unngås der det er mulig.

Hos oss er god ergonomi ikke nytt. Gyproc var den første som introduserte 900 mm plater, noe som resulterte i en betydelig reduksjon i platevekt og en mye enklere håndtering. Siden da har vi utviklet flere ergonomiske løsninger:

Gyproc ErgoLite - et 25% lettere gipsplate som beskytter ryggen og skuldrene 

Vår ErgoLite® gipsplate er en ergonomisk løsning som gjør montering av innervegger med gipsplater enklere enn noensinne. Platen veier 25% mindre enn standard gipsplater, men har samme slagfasthet. En ErgoLite-plate veier 6,7 kg / m2 og en plate på 900 x 2400 mm veier 5 kg mindre enn en tradisjonell standard gipsplate - 14,5 kg i stedet for 19,4 kg.

Med ErgoLite-plater blir løft lettere og kroppsbelastningen blir mindre. ErgoLite-platen er spesielt nyttig for gipsmontører som arbeider i små rom, på skråvegger eller i fleretasjesbygg hvor platene kun kan håndteres manuelt.

I tillegg til å redusere arbeidsbelastningen på spesielt rygg, armer og skuldre, er platen også lettere å kappe og skrue enn standard gipsplater.

Les mer om Gyproc ErgoLite®

Gyproc Habito - en robust løsning som er betydelig lettere å håndtere 

Habito® gipsplaten er en ekstra robust innerveggsløsning. Til tross for styrken er platen fortsatt lett å bearbeide og montere, og har samme gode monteringsegenskaper som tradisjonelle gipsplater.

Vekten på platen er 12,2 kg / m2 og tykkelsen på 12,5 mm er lik standard gipsplater. Som utgangspunkt er det alltid anbefalt at passende tekniske hjelpemidler brukes til å håndtere gipsplater der det er mulig og hensiktsmessig. Men siden manuell håndtering ikke alltid kan unngås, kommer platen i flere formater, også breddeformat 900 mm, som da er lettere å håndtere enn  breddeformat 1200 mm.

De grunnleggende prinsippene for montering av Habito-platene er de samme som for montering av tradisjonelle gipsplater. Platen kan også kappes med en kniv og er enkel å skru på underlag av stålprofiler. Men fordi platene har en så høy bruddstyrke, anbefales det å bruke sag små/smale avkapp. Siden platen kan tilpasses uten elektrisk verktøy, er det mulig å redusere støy og smuss på byggeplassen.

Les mer om Gyproc Habito® 

Gyproc ACOUnomic - lydisolerte gipsvegger uten bruk av tetningsmasse

Våre ACOUnomic kantprofiler med akustiske tetningslister er en god ergonomisk løsning som kan erstatte tradisjonelle profiler. Du unngår en hel arbeidsprosess og slipper uheldige arbeidsstillinger som ellers belaster ryggen.

ACOUnomic kantprofiler er raske og enkle å montere, og du skal verken ned på kne eller opp på stillasje for å fuge rundt kantene. Det er helt klart den raskeste og beste løsningen når man bygger gipsvegger som krever høy lydisolering. Og i motsetning til akustisk tetningsmasse, forringes ikke tetningslistene over tid.

Les mer om Gyproc ACOUnomic 

Gyproc AquaBead - selvklebende hjørneprofiler og tilhørende verktøy

Gyproc AquaBead er det perfekte valget for hjørner og avslutninger av gipsplater. Utvalget består av 3 forskjellige selvklebende profiler avhengig av hjørne og vinkel, og tilhørende verktøy for rask og enkel montering.

Selvklebende profiler er en mye mer brukervennlig løsning enn tradisjonelle hjørnebeslag av stål, og dessuten mer holdbare. Det selvklebende papiret er vannaktivert. Med tre enkle trinn får du det perfekte hjørnet. Spray med vann, sett profilen på og vent 30 minutter og den er klar til sparkling.

AquaBead er enkelt og raskt å bruke, spesielt sammen med AquaBead-verktøy som brukes til å presse profilen mot gipsplaten. Verktøyet kommer med ergonomisk forlengerskaft, slik at du enkelt kan montere profilene i høyden.

Les mer om Gyproc AquaBead

Gyproc GK - 50% raskere montering av nedhengte himlinger 

Gyproc GK-systemet gjør himlingsmontering til en lek. Det er en enkel og rask løsning som gjør at du kan montere himlinger på halve tiden, ved enkelt og raskt klikke den sammen og justere høyde og bredde i etterkant.

Systemet monteres ved å klikke bæreprofilene og tverrprofilene sammen med beslag, en prosess som er betydelig raskere enn montering av tradisjonelle nedhengte himlingssystemer hvor profilene skal skrus sammen. Det er ikke bare raskere og lettere, men også mye mindre belastende for nakke og skuldre.

Les mer om Gyproc GK 

Gyptone Kant D2 - monter akustikkhimlinger raskt og enkelt

Gyptone Kant D2 er et skjult profilsystem for våre Gyptone akustikkplater som gjør det enklere enn noen gang å montere akustikkhimlinger.

Montasjen  er veldig enkel og opptil 20% raskere. Platene med D2-kant er designet helt uten bruk av lim og metallister, og er derfor enkle å kappe og justere med en kniv. Platene kombineres med et nytt T24 profilsystem, Cross Lock Unipro, designet for å skape et fleksibelt og enkelt system med få deler.

Det er færre stropper, profilene er lett å kappe og alt monteres enkelt sammen. Deretter legges platene raskt og enkelt rett på profilene takket være den nye kanten. I tillegg er profilene merket med måletall, slik at du ikke trenger å måle opp.

Les mer om Gyptone Kant D2

Gyproc hjelpeverktøy - reduser manuell håndtering 

Tunge løft og dårlige arbeidsstillinger er store årsaker til slitasje og arbeidsskade blant snekkere og andre utførende. Derfor anbefaler vi alltid å bruke plateheiser, vogner og andre hjelpemidler for å begrense manuell håndtering.

Vi tilbyr noen helt enkle verktøy som letter transport og montering av gipsplater på byggeplassen:

  • Gyproc Dravogn - brukes når det er behov for å flytte gipsplatepakker
  • Gyproc Opplagsbukk - brukes til å legge opp gipsplatepakker som flyttes lett over fra dravogn
  • Gyproc Plateheis - brukes til å håndtere gipsplater til himlingsmontasje
  • AquaBead Tool - brukes til enkel og effektiv montering av AquaBead hjørneprofiler 

Se våre hjelpeverktøy her