Kontakt
 
Kontakt oss
Åpningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til fredag fra 8:00-16:00
Teknisk Support

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål til våre produkter eller systemer.

Her finner du kontaktopplysninger:

  Nyhetsbrev
 
Takk for din interesse! For å fullføre registreringen, ber vi deg bekrefte ved å klikke på lenken i den e-posten som er sendt til deg. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt via en abonnementslink i nyhetsbrevet eller ved å sende en e-post til gyprocno@gyproc.com. Du kan lese vår personopplysningspolicy her

You are here

Bygg himling

Himlinger kan bygges med forskjellige typer Gyproc-plater

Bruk Gyproc Planum med forsenkete lang- og kortkanter for å få et slett resultat uten synlige skjøter; rask og enkel å montere, sparkle skjøter og mal. Gyproc Normal fungerer også godt, men krever litt mer arbeid i forbindelse med sparkling av kortkantene.

Du kan også bruke Gyproc Kortplank, en mindre gipsplate med fasede kanter. Den er lett å montere og skjøtene skal ikke sparkles, bare skruehodene.

Gipsbaserte plater har lydisolerende egenskaper som demper lydnivået fra etasjen over.

Kanskje det viktigste av alt; Gips brenner ikke. En himling av gipsplater bidrar ikke til brannspredning i motsetning til mange andre materialer.

I dag bygges mange boliger med store åpne flater, høyt under taket og med harde materialer. Moderne og flott, men sjelden de beste akustiske forutsetningene. Hvis du har utfordringer med akustikken i boligen din, anbefaler vi at du bruker Gyptone akustikkplater i taket. Det gir deg garantert et bedre lydmiljø. Du finner mer informasjon om Gyptone akustikkplater her.

Gyproc Planum eller Gyproc Normal

Montering af eksisterende eller ny himling

Du har to monteringsalternativer å velge mellom: Montering mot eksisterende himling, eller montering av en helt ny himling. For helt nye himlinger anbefales platene montert på lekter. Hvis den eksisterende himlingen ikke kan bære den nye gipshimlingen, må du søke deg fram til bjelkene/takstolene i den eksisterende himlingen og feste lekter i disse. Ved ønske om bedre lydisolering er Akustikkprofilen det riktige produktet, med bare 26 mm nedforingshøyde. 

Ønsker du bedre lydisolering og brannmotstand, kan du montere to lag plater. Akkurat som første lag, skal også lag nummer to monteres på tvers av lektene. Skjøtene forskyves i forhold til hverandre mellom første og andre platelag.

Brug plateheis ved montering.

Bruk en plateheis ved montering. Skru fra midten av platene og ut mot kantene. Bruk Gyproc QT 32 Quick-skruer og skru 10 mm inn fra langkantene.

Gyproc Planum har forsenkete lan- og kortkanter

Med himlingsplaten Gyproc Planum, som har forsenkete lang- og kortkanter, bør du ikke forskyve platene i forhold til hverandre. Skjøtene skal alltid plasseres over en lekte. Skru med Gyproc QT 32 Quick-skruer i henhold til angitt skrueavstand.

Det er vigtigt at du forskyver kortkantskjøterne

Dersom du monterer en vanlig gipsplate som f.eks. Gyproc Normal 900 mm med bare forsenkete langkanter, er det viktig at du forskyver kortkantskjøtene i forhold til hverandre. Det hindrer sprekkdannelser. Skjøtene skal alltid plasseres over en lekte. Fas av kortkantene med en kniv. Skru med Gyproc QT 32 Quick-skruer, 15 mm fra kortkantene. Samme avstand bruker du ved skårne langkanter inne ved veggen.

Himling med Kortplank

Mål rommets diagonaler med en snor for at sikre at rommet vinkler

Kontroller først rommets vinkler ved å måle rommets diagonaler med en snor. Hvis snorene ikke er like lange, er rommet skjevt. Da skal du begynne montasjen midt i rommet.

Du kan motere platene i denne rekkefølgen

Du kan montere platene i denne rekkefølgen når du vil ha like store tilpasningsbiter på hver side. Tilpasningsbitene bør ikke være smalere enn 100 mm.

Om rommet er rettvinklet kan du begynne i det ene hjørnet.

Dersom rommet er rettvinklet, kan du begynne i det ene hjørnet. Da får du tilpasningsbiter bare mot den ene veggen. Kortplank skal kun sparkles over skruehodene. Derfor er himling av Gyproc Kortplank lett å lykkes med.

Gyproc Kortplank kan monteres på langs eller tvers av lekterne

Gyproc Kortplank kan monteres på langs eller tvers av lektene. I begge tilfeller skrur du i lekten med skrueavstand 200 mm langs kantene og 300 mm inne på platen. Platene skrus med Gyproc QT 32 Quick-skruer med 25 mm kantavstand for min. 70 mm bred trelekte.

Finn nærmeste forhandler

Bygg om, bygg nytt, bygg selv

Veiledning for deg som bygger og pusser opp på egenhånd.

Skap et godt lydmiljø i boligen

Med Gyptone akustikkplater kan du dempe støy og skape et godt lydmiljø i boligen din.