Kontakt
 
Kontakt oss
Åpningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til fredag fra 8:00-16:00
Teknisk Support

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål til våre produkter eller systemer.

Her finner du kontaktopplysninger:

  Nyhetsbrev
 
Takk for din interesse! For å fullføre registreringen, ber vi deg bekrefte ved å klikke på lenken i den e-posten som er sendt til deg. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt via en abonnementslink i nyhetsbrevet eller ved å sende en e-post til gyprocno@gyproc.com. Du kan lese vår personopplysningspolicy her

You are here

Lydisolere rom i leilighet

For den som har en lytt leilighet finnes flere gode alternativer til å lydisolere rom eller vegg i leilighet og redusere lydnivået med lydabsorberende materialer og løsninger.

Forskjellen mellom lyd og støy er at støy er en uønsket lydkilde som er vanskelig å kontrollere, som for eksempel trafikkstøy eller høy musikk fra naboen. 

Støy er subjektivt. Det er derfor individuelt om du opplever en gitt lydkilde som forstyrrende og om det dermed kan betraktes som støy. Musikk kan med andre ord være støy for én person og herlig musikk for en annen. Men så snart musikk filtreres gjennom en bygningskonstruksjon kan knapt noen tro at det er musikk lenger. Imidlertid er det fortsatt subjektivt om det er forstyrrende eller ikke.

 

Det finnes tre typer lyd: 

  1. Luftlyd er lyd, som går direkte ut i luften – som for eksempel lyd fra en høyttaler 
  2. Konstruksjonslyd er lyd som forplanter seg i form av vibrasjoner i faste konstruksjoner – som for eksempel trinnlyd, vibrasjoner fra vaskemaskinen, slamring i dører etc. 
  3. Støy utenfra en typisk blanding av punkt 1 og 2 – som for eksempel lastebiler som kjører forbi huset (rystninger og motorstøy).

 

Man skiller mellom to metoder for demping av støy:

  • Lydisolering. Du hindrer at lyden forplanter seg fra et sted til et annet. 
  • Lydregulering. Her regulerer du akustikken (etterklangstiden) i selve rommet med lydabsorberende materialer, for eksempel et teppe på gulvet eller tykke gardiner. 

 

Gyproc Gipsplater er et godt valg som kledningsmateriale når du lydisolerer. Det er fordi gips er et tungt og bøy-elastisk materiale. Samtidig bidrar gipsplater til god brannmotstand.

Ved å lydisolere "kalde bygningsdeler" kan du også spare penger på energikostnadene. Lydisolering kan derfor være en investering som raskt inntjenes.

 

Viktig 

Byggebransjen har en rekke spesialister på ulike områder (som mot kompensasjon) kan hjelpe deg å få orden på dine lydproblemer. En erfaren akustiker kan være din redning for å unngå å gjøre tiltak som ikke vil gi deg valuta for pengene. En bygningskonsulent kan vanligvis også gi deg gode råd og tilbud om ulike tiltak. 

Finn nærmeste forhandler

Bygg om, bygg nytt, bygg selv

Veiledning for deg som bygger og pusser opp på egenhånd.

Hør forskjellen

Med dB station kan du simulere hvordan du med forskjellige skilleveggsystemer kan senke lydnivået.

(Velg norsk språk for at få korrekte konstruksjoner.)