Kontakt
 
Kontakt oss
Åpningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til fredag fra 8:00-16:00
Teknisk Support

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål til våre produkter eller systemer.

Her finner du kontaktopplysninger:

  Nyhetsbrev
 
Takk for din interesse! For å fullføre registreringen, ber vi deg bekrefte ved å klikke på lenken i den e-posten som er sendt til deg. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt via en abonnementslink i nyhetsbrevet eller ved å sende en e-post til gyprocno@gyproc.com. Du kan lese vår personopplysningspolicy her

You are here

Luftkvalitet og lydmiljø

Det er mange faktorer som er avgjørende for det totale inneklimaet, faktorer som luftkvalitet, lydisolering og akustikk.

Godt inneklima

Inneklima handler om luftkvalitet og lydmiljø

Det er mange faktorer som er avgjørende for hvordan vi oppfatter inneklimaet. En viktig faktor er luftkvaliteten.

En annen faktor er lydmiljøet. Hvordan er akustikken er i rommet? Er det effektivt avskjermet mot støy utenfra - eller fra andre rom?Undersøkelser dokumenterer at disse faktorene er vesentlige for menneskers trivsel. Et godt og sunt inneklima styrker f.eks. barns innlæringsevne og pasienters helbred. Gyproc gipsprodukter oppfyller kravene til både god luftkvalitet og behagelige lydmiljøer – og bidrar derfor til å sikre et godt innemiljø.


Ingen avgassing eller partikkeldryss

Himlinger og vegger utgjør store innvendige overflater som kan avgasse til omgivelsene. Tester og grundige målinger viser at det ikke kan registreres avgassing fra Gyproc gipsplater.

Alle Gyproc gipsplater bærer ”Inneklima-merket" og er klassifisert i beste klasse.


Resusert ventilasjonsbehov, energiforbruk og CO2-utslipp
Ved bevisst å velge byggematerialer med svært lav avgassing kan man redusere behovet for ventilasjon og dermed energiforbruket og CO2-utslippet.


Lydisolering og akustikk
Det er ikke bare luftkvaliteten som er viktig for det totale inneklimaet. Et behagelig lydmiljø hvor støy utenfra stoppes eller reduseres og at lyd i rommet føles behagelig, er vesentlige faktorer i innemiljøet. 

Gips har en god lydisolerende evne og hindrer for eksempel trafikkstøy eller støy fra andre rom i å trenge gjennom veggene.


Gyptone akustikkhimlinger - god akustikk, godt inneklima og lang levetid 
Gyproc er med Gyptone akustikkhimlinger en ledende leverandør av akustisk regulering i skoler, institusjoner, sykehus, kontorer og boliger. Gyptone akustikkhimlinger og akustikkvegger benyttes for å redusere etterklangstiden og dermed sikre bedre taletydelighet og minimere sjenerende støy i rommet. De gode akustiske egenskapene i kombinasjon med rene materialer med stor styrke, sikrer lang levetid og reduserer behovet for ressurskrevende og miljøbelastende utskiftinger.

Inneklimamerking

Du finner informasjon om Dansk Indeklima Mærkning og andre miljødeklarasjoner under vår dokumentasjon.

Bedre inneklima med Activ'Air

Gyptone Activ'Air® er en patentert teknologi som aktivt bryter ned formaldehyd til uskadelige inaktive forbindelser.