Kontakt
 
Kontakt oss
Åpningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til fredag fra 8:00-16:00
Teknisk Support
Tlf.: 
69 35 75 00 (innvalg 2)

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål til våre produkter eller systemer.

Her finner du kontaktopplysninger:

  Nyhetsbrev
 
Takk for din interesse! For å fullføre registreringen, ber vi deg bekrefte ved å klikke på lenken i den e-posten som er sendt til deg. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt via en abonnementslink i nyhetsbrevet eller ved å sende en e-post til gyprocno@gyproc.com. Du kan lese vår personopplysningspolicy her

You are here

Gyproc ErgoLite - vår letteste gipsplate

Med Gyproc ErgoLite® er lettere enn noen gang å montere en vegg med gipsplater. ErgoLite er vår letteste gipsplate og veier 25 % mindre enn en standardgipsplate. Likevel har den de samme egenskapene som kjennetegner en god gipsplate. I tillegg er den lettere å kappe og skru enn standard gipsplater.

Til tross for plateheiser, traller og andre hjelpemidler, er manuell håndtering av gipsplater uunngåelig. Med ErgoLite blir løfting lettere og kroppsbelastningen er mindre enn med tradisjonelle gipsplater - større veggflater kan kles raskere. 

25% mindre vekt betyr at en ErgoLite plate med dimensjoner 900 x 2400 mm veier ca. 5 kg mindre enn et standard gipsplate med samme dimensjoner - 14,5 kg i stedet for 19,4 kg. For de som har fysisk krevende arbeid på byggeplassen, betyr det en betydelig mindre belastning på rygg og skuldre.

Lett å løfte - enkel å montere

Gyproc ErgoLite er til stor hjelp for gipsmontører som jobber i små rom, på skråvegger eller i fleretasjebygninger, hvor platene må håndteres manuelt. ErgiLite monteres på nøyaktig samme måte som tradisjonelle gipsplater, men har i tillegg mange fordeler ved manuell håndtering. I tillegg til det faktum at arbeidsbelastningen på spesielt rygg, armer og skuldre er mindre, har deltakerne i våre sammenligningstester sagt at de også foretrekker ErgoLite når det gjelder tilpasning, hulltaking og innfesting.

Platen har mange fordeler, men kort fortalt er den:  

  • Lett å kappe
  • Enkel å tilpasse
  • Lett å skru

Effektivitet i prosjektet

Den reduserte vekten gir åpenbart ergonomiske fordeler, men også økonomiske. Effektiviteten ved montering kan økes og arbeidet kan utføres raskere. Det er for eksempel mulig å benytte lengre plater, uten at platens vekt overstiger 20 kg. Med lengre plater unngår man kortkantskjøter - også en ergonomisk gevinst, samtidig som det er mulig at kle inn en større overflate på kortere tid.

ErgoLite på ikke-bærende innervegger og nedhengte himlinger, samt tekniske systemegenskaper er laboratorietestet og funksjonstestet av montører. I begge tilfeller med svært gode resultater og vurderinger. Det er et komplett dokumentert system for både vegger og tak. Viktige funksjoner som lydisolering, brannmotstand og styrke er også testet og dokumentert.

I likhet med alle Gyprocs gipsplater er ErgoLite helt resirkulerbar. Den lave vekten gir også andre miljøfordeler, både i transportdelen og gjennom lavere forbruk av råvarer og energi ved framstilling. Miljøegenskapene er selvfølgelig dokumentert i EPD miljødeklarasjon og i ECOproduct rapport.

Last ned brosjyren og les mer

Finn mer informasjon

Veggløsninger med ErgoLite