Nyhetsbrev
 

Abonner på Gyproc Nyhetsbrev

 

Hovedmeny

You are here

Gyptone Activ'Air

Akustikkhimlinger som aktivt forbedrer inneklimaet

Gyproc har introdusert Gyptone Activ'Air, en patenteret teknologi som aktivt bryter ned formaldehyd til uskadelige inaktive forbindelser. Gyptone himlinger med Activ'Air kan dermed aktivt redusere konsentrasjonen av formaldehyd i en bygning til fordel for inneklimaet. 

 

Gyptone Activ'Air har gjennomgått uavhengige tester

Effektiviteten av Activ'Air-teknologien er testet av det akkrediterte Eurofins laboratorium. Resultatene viser at Activ'Air bryter ned opptil 70 % av formaldehyd konsentrasjonen i et kontrollert testmiljø. Teknologiens evne til å redusere formaldehyd konsentrasjonen i et gitt rom avhenger av rommets størrelse, mengden av Gyptone Activ’Air himlingsplater og øvrige materialer.


Bakgrunnen for Activ’Air

Vi tilbringer opp mot 90 % av tiden vår innendørs og kvaliteten av inneklimaet som vi oppholder oss i, er derfor meget viktig. Det er mange faktorer som påvirker inneklimaet, som for eksempel akustikk og kvaliteten av luften vi puster inn – begge er derfor fokusområder for Gyptone akustikkhimlinger. 


Hva er formaldehyd?
Formaldehyd finnes overalt og kommer fra mange forskjellige kilder. Formaldehyd beveger seg ofte fritt inn og ut av byggematerialer. Bearbeidede produkter som inneholder limstoffer, f.eks. gulv, hyller, skap og andre møbler, slipper ofte ut formaldehyd. 
WHO (Verdens Helseorganisasjon) anbefalt formaldehydkonsentrasjon i lokaler:
< 0,1 mg/m3 (også Folkehelseinstituttets grense i Norge). 

Hvordan fungerer Activ'Air?

Activ'Air bryter ned formaldehyd, men hvordan fungerer det egentlig? Se videoen og lær mer.

Referanse: Kallo Skole

I forbindelse med rehabiliteringen av Kallo Skole i Belgia,  testet man to nesten identiske rom for å dokumentere effekten av Activ’Air.