close-pop-up.svg

KAM- Himling

Vi ser etter en engasjert og strategisk Key Account Manager (KAM) for vår himlingsavdeling.

Artikkelen oppdatert 27. mai 2024
Søknadsfrist:
Snarest
Sted:
Oslo
Stillingstittel:
KAM- Himling
Stillingstype:
Fast
Ansettelsforhold:
Heltid
Stillingsprosent:
100

"Skal fremtiden bli grønn må den først bli gul!"  sier vi!  Som en ledende produsent innen glassull tar miljøet på alvor og utvikler stadig produkter og løsninger som bidrar til å sette mindre CO2 avtrykk. Et annet godt eksempel er at vårt søsterselskap Gyproc Fredrikstad har blitt verdens første helelektriske gipsplatefabrikk. Dette vil spare samfunnet for 23 500 tonn CO2. Det tilsvarer utslippet fra 14 000 fossilbiler.

Kjenner du at noe trigges i deg nå – at du får lyst til å bidra? Bra – det er nemlig denne lidenskapen de ansatte i  Glava kjenner på hver dag, som gjør at jobben kjennes både viktig og meningsfull.

Vi ser etter en engasjert og strategisk Key Account Manager (KAM) for vår himlingsavdeling. Gjennom Glava har vi en rik portefølje av egenproduserte produkter og et nært samarbeid med vår søsterbedrift Ecophon i Sverige. Din rolle vil være å ta styringen i forhandlinger og ivareta våre største landsdekkende kunder i Norge. Som vår KAM, blir du en drivende kraft i å fremme bærekraftige og miljøvennlige løsninger i himlingssegmentet. Du vil også ha ansvaret for å ivareta og utvikle relasjoner med nøkkelkunder, og sikre at deres behov møtes med på effektiv og imøtekommende måte.

Som KAM i Glava blir du en del av et stort salgsmiljø av dyktige, lojale kolleger som har jobbet lenge sammen for å gjøre en forskjell. Du vil få et hovedansvar for de noen av våre største kunder og samarbeidspartnere. Sammen med et team av tekniske støttefunksjoner på våre fabrikker vil du kunne konsentrere deg om oppgaver som:

  • Strategiske forhandlinger: Aktiv deltakelse i årlige forhandlinger for å styrke og utvikle relasjoner med våre største og mest sentrale kunder.
  • Målrettet oppfølging: Dedikert oppfølging av definerte avdelinger, sørge for at kundenes behov blir møtt og overgått.
  • Markedsinnovasjon: Utvikling av kreative markedsaktiviteter som skiller våre produkter fra konkurrentene.
  • Prosjektledelse: Aktiv oppfølging av pågående og fremtidige prosjekter for å sikre jevn fremdrift og suksess.
  • Lønnsomhetsoppfølging: Overvåkning og styring av lønnsomheten i dine prosjekter og aktiviteter.
  • Teamarbeid: Samarbeid med salgsteamet for å sikre en helhetlig og effektiv tilnærming til markedet.

Kundegruppen vår består i hovedsak av himlings- og montasje entreprenører som krever tett oppfølging. Porteføljen du skal få jobbe med er veldig godt ivaretatt over mange år, og du får en unik mulighet til å kunne videreføre dette arbeidet.
Vi er altså på jakt etter en person med et sterkt kommersielt engasjement og lidenskap for salg. Gode salgsresultater fra byggevarebransjen og erfaring med teknisk prosjektsalg mot sluttkunder vil være en stor fordel. Vi tror du har god erfaring å jobbe med rammeavtale- og storkunder fra tidligere jobb.

Som person tror vi du er tillitsskapende, med evne til å skape langsiktige relasjoner gjennom å sette kunden først. Er du i tillegg en lagspiller som involverer, deler og spiller andre gode, vil du passe godt inn hos oss.

Hva kan vi tilby:
Når du blir en del av Glava Isolasjon, Gyproc og Weber blir du ikke bare en del av sterke lokale merkevarer med lange norske tradisjoner. Du blir også en del av det verdensomfattende konsernet Saint-Gobain – et av verdens ledende industrikonsern.

Jobb for en bærekraftig fremtid: Vi er dedikerte til miljøet, og fullstendig forpliktet til å oppnå karbonnøytralitet. Dette gjør vi gjennom å gi våre ansatte muligheten til å designe og produsere bærekraftige løsninger for å skape en bedre fremtid for alle.

Global og lokal påvirkning: I vårt internasjonale konsern har du muligheten til å påvirke positivt, uansett rolle. Vi tilrettelegger for at du kan skape, eksperimentere, lære og utvikle deg hos oss – både nasjonalt og internasjonalt. 

Realiser ditt fulle potensial: Vi ser hver ansatt og deres bidrag og potensial, og tilrettelegger for at du skal vokse og utvikle deg som del av vårt team. Diversitet, mangfold og inkludering er viktige verdier hos oss. 

Utvikle din karriere: Vi tilbyr gode muligheter for læring og utvikling, og jobber alltid for at du skal vokse i din rolle – både personlig og faglig. 

Betingelser og arbeidshverdag: Vi har meget gode pensjons- og forsikringsordninger, i tillegg til konkurransedyktige betingelser. Utover dette har vi et sterkt arbeidsmiljø med engasjerte og flinke folk, som gleder seg til å bli kjent med deg. Ingen dager er like hos oss, og du kan forvente deg stor variasjon i oppgaver og prosjekter. 

Fleksibilitet og balanse: Livet er mer enn jobb, og vi oppfordrer våre ansatte til å ha en sunn balanse mellom arbeid og privatliv. Vi tilbyr fleksible arbeidstider og muligheten til å benytte en hybrid arbeidsstasjonsmodell dersom det er mest praktisk for din livssituasjon.

Er dette en rolle som trigger og du ønsker å vite mer om stillingen er du velkommen til å kontakte rekrutteringsselskapet SalesJobs ved Ken-Robin Utvik på mobil 926 04 175. Alle henvendelser vil bli behandlet konfidensielt.

Link til søknad her