Kontakt
 
Kontakt oss
Åpningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til fredag fra 8:00-16:00
Teknisk Support

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål til våre produkter eller systemer.

Her finner du kontaktopplysninger:

  Nyhetsbrev
 
Takk for din interesse! For å fullføre registreringen, ber vi deg bekrefte ved å klikke på lenken i den e-posten som er sendt til deg. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt via en abonnementslink i nyhetsbrevet eller ved å sende en e-post til gyprocno@gyproc.com. Du kan lese vår personopplysningspolicy her

You are here

Frittbærende himling med bæreverk av stål

Ved å bygge himlinger som frittbærende konstruksjoner unngås innfestning til ovenforliggende etasjeskille eller takkonstruksjon. Dette er spesielt interessant ved høye krav til lydisolering, stor nedpendlingshøyde, store bevegelser (for eksempel nedbøyning fra snølaster) i ovenforliggende konstruksjoner eller at stag til nedpendlet bæreverk ikke får plass på grunn av installasjoner i rommet over himlingen.

Systembeskrivelse

Himlingens bæresystem utformes med stendere som primærbjelker. Disse kan være av typen Gyproc R, CI og ER eller GFR (Gyproc DUROnomic), alternativt lettbjelker (TCA) ved større spennvidder. Som sekundærprofiler velges f.eks. Gyproc S 25/85 eller S 45/80. Himlingen bæres oppe av innervegger, eksempelvis Gyproc gipsplater på bindingsverk av stål type Gyproc XR. Himlingen stabiliserer veggen i dennes overkant.

Fordeler

Kan med fordel anvendes hvor der ikke er mulighed for anvendelse af ophæng. Optimal lydisolering.

Frittbærende himlingskonstruksjon til bygg hvor det ikke er plass til oppheng eller der det stilles høye krav til lydisolering.