Kontakt
 
Kontakt oss
Åpningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til fredag fra 8:00-16:00
Teknisk Support

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål til våre produkter eller systemer.

Her finner du kontaktopplysninger:

  Nyhetsbrev
 
Takk for din interesse! For å fullføre registreringen, ber vi deg bekrefte ved å klikke på lenken i den e-posten som er sendt til deg. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt via en abonnementslink i nyhetsbrevet eller ved å sende en e-post til gyprocno@gyproc.com. Du kan lese vår personopplysningspolicy her

You are here

Bli mer lydhør for lyd

2 Oktober 2019

Et dårlig lydmiljø kan gjøre deg trøtt, stressa og ukonsentrert på jobb – og i verste fall syk.

– Det er mange og svært viktige grunner til å sette akustikk og gode lydforhold på prioriteringslista, sier lyddoktor Halvor Berg i GLAVA®.

Han opplever at lyd litt for ofte nedprioriteres når bygget nærmer seg ferdig og det kniper i budsjettet. Resultatet er bygg som på alle måter ser fantastisk ut, men likevel fungerer dårlig for brukerne.

– Barnehager, bilverksteder, sykehus, kontorer. Gevinsten for å prioritere lyd og akustikk er høy, og handler om alt fra trivsel til effektivitet og sikkerhet. Kostnadene knyttet til å bygge rom med god akustikk er egentlig beskjedne, og bør ses på som en investering i HMS, arbeidsmiljø og menneskelig bærekraft, sier Berg.

Lyd og arbeidsmiljø

Alle som har levert et barn i barnehagen eller en bil på verksted forstår verdien av god støydemping.  Men også på arbeidsplasser med åpne kontorløsninger, institusjoner og skoler er lyden viktig.  Det gjelder både å sørge for å dempe nivået og spredningen av lyd der det skal være stille, og sørge for god nok spredning der mange skal høre det som blir sagt.

Faktisk er lydmiljøet så viktig at det er regulert som en del av arbeidsmiljøloven. Støy kan blant annet påvirke hjerte og karsystemet, gi høyere blodtrykk og muskelspenninger.

Doktorens medisin for god lyd

Halvor Berg har noen huskeregler for hvordan du bør gå frem for å skape gode lydrom:

- Det er helt unaturlig for hørselen vår med refleksjon ovenfra. Kontorer, skoler, sykehus og andre miljøer der mange mennesker oppholder seg, bør derfor alltid ha lydabsorbenter i taket. Det sørger for å redusere etterklangstiden, som videre reduserer lydnivået i rommet. I tillegg er absorberende overflater på vegg viktig for å bedre taletydeligheten, og har en lokal støyreduserende effekt i kontorlandskap. Disse tiltakene vil påvirke adferden til brukerne og skape et roligere innemiljø, der man gjør færre feil, er mer produktiv og lærer mer, sier Berg.

Nysgjerrig på hvordan du kan få enda bedre lyd og akustikk på dine prosjekter? Kom på Bygg Reis Deg 2019 og hør lyddoktor Halvor Bergs innlegg onsdag – fredag 16. – 18. oktober kl 14.30. 

Bruk kode C02-05 og hent gratis-billett her!