Kontakt
 
Kontakt oss
Åpningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til fredag fra 8:00-16:00
Teknisk Support

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål til våre produkter eller systemer.

Her finner du kontaktopplysninger:

  Nyhetsbrev
 
Takk for din interesse! For å fullføre registreringen, ber vi deg bekrefte ved å klikke på lenken i den e-posten som er sendt til deg. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt via en abonnementslink i nyhetsbrevet eller ved å sende en e-post til gyprocno@gyproc.com. Du kan lese vår personopplysningspolicy her

You are here

ET AV DE MEST KOMPLEKSE PROSJEKTENE JEG HAR VÆRT BORTI

8 November 2018
Tom Gefle i Weber (foran) og Simen Lindgren i Gyproc ved en av veggene i det nye Nasjonalmuseet, som bygges på den gamle Vestbanetomta i Oslo.

Det nye Nasjonalmuseet blir et signalbygg for generasjoner. Hit har Gyproc levert gipsplater og stål. Når de skal bygge Nordens største kunstmuseum midt i sentrum av Oslo, overlates ingenting til tilfeldighetene.

 – Fordelen med Gyproc er at de leverer med lastebil rett fra lageret. Vi får en stor mengde materiale med en gang. Når fremdriften begynner, har vi alt klart. Vi jobber med en krevende byggherre, men vi vet at de også stiller krav til alle de andre aktørene. Vi er på samme side for å rekke fristene. Det sier Bjørn Thomas Braarvig, prosjektleder i entreprenørfirmaet Noveta.

Gyproc har samarbeidet tett med entreprenøren når det gjelder utførelse. – Gyproc har levert gips og stål til byggeplassen. Vi har også skarpt fokus på miljø, forteller Simen Lindgren i Gyproc. Produktene er levert fra Gyprocs fabrikk i Fredrikstad, og er kortreiste.

Sammenslåing gir nye muligheter

– For forbipasserende kan det akkurat nå se ut som en svær bygningsmasse, men dette er et meget
komplisert prosjekt. Nasjonalmuseet hadde den største prosjektbeskrivelsen jeg noen gang hadde sett,
og fremdriften skal være ekstremt rask, sier Trond Larsen i GLAVA®, som har vært tett på byggeprosessen.

Gyproc® har, sammen med Weber, nylig slått seg sammen med GLAVA®. Samtlige er nå en del av Saint- Gobain-konsernet. Dette er noe som vil gjøre slike prosjekter enda enklere å gjennomføre i fremtiden. Direktør Jon Karlsen i Saint- Gobain Norge, lover effektive byggeprosesser med de tre merkevarene på laget.

– Når vi startet på prosjektet, var vi tre helt separate selskaper. Nå som vi er slått sammen, kan vi jobbe tettere. For eksempel går GLAVA® og Gyproc hånd i hånd med tanke på gips og stålinstallasjon, sier Trond Larsen.

– På sikt vil det også være gunstig for oss å jobbe sammen, med tanke på fakturahåndtering, ordrebekreftelser, transport og tilgjengelighet. Vi blir flere folk som kan være flere steder, påpeker Simen Lindgren.

Lærdommene fra byggingen av Nasjonalmuseet og de tre bedriftenes ekspertise, er noe som vil tas med videre til neste prosjekt. Der vil både GLAVA®, Gyproc og Weber kunne bidra som én enhet og med felles kunnskaper.

Fokus på norske produkter

Det er snakk om et prestisjefylt norsk kulturprosjekt. Det tenkes lokalt med kortreiste varer som fokuserer på miljøet og norsk kvalitet. Et element som henger sammen med Gyprocs gipsplater er Glavas isolasjon i veggene. Også isolasjonen er kortreist.
– Hovedentreprenøren valgte oss fordi vi produserer isolasjonen vår i Askim. Dette er et bygg som setter miljø høyt, og det gjør vi også. Blant annet er 70 prosent av glasset vi bruker resirkulert. Vår komprimering gjør også at vi har færre biler på veien, sier Trond Larsen.

GLAVA® har blant annet levert isolasjon til byggets fasade og innervegger, samt Wedi-våtromsplater.
Ifølge Sivert Dalen, murer i Murmester Rolf Holm, har det vært et krevende, men tilfredsstillende arbeid.
– Dette er noe av det største vi har vært med på. Det er veldig strenge krav til jobben, og veldig små
marginer. Utvendig har vi for eksempel steiner på opptil 50 kilo som skal stables for hånd, forteller
Dalen. Han påpeker at det har vært veldig enkelt å jobbe med leveransene fra GLAVA®. – Det er bare å stable opp GLAVA®-matten på store plater og skru det fast. Vi får gjort mye om gangen. Wedi-våtromsplatene har like strenge krav, og det har vært like effektivt å sette dem opp, sier Sivert.

Har automatisert fugingen

Også Weber har sørget for å effektivisere byggeprosessen. Weber har levert fuging av betongelementer og sikring av byggegrop.
– Fuging har alltid vært et manuelt arbeid, men vi effektiviserer det. Vi har et automatisert system med pumpe, der du pumper mørtelen i alle fugene, sier Tom Chr. Gefle i Weber. – Det er et høyt bygg, så vi måtte kjøre pumpene og blandestasjonene opp på alle stillashøyder. Vi leverte også Bolt Zink til forankringsarbeid, forteller Gefle. Selve fugingen ble utført av bedriften Byggimpuls, som har jobbet tett med Weber. – Vi opplevde at Weber er lette å forholde seg til. Automatiseringen av pumpeprosessen har ført til at vi kunne gjøre jobben raskere. Det er essensielt når det er snakk om så kompliserte prosjekter, sier Morten Ulvedalen, daglig leder i Byggimpuls AS.