Kontakt
 
Kontakt oss
Åpningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til fredag fra 8:00-16:00
Teknisk Support

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål til våre produkter eller systemer.

Her finner du kontaktopplysninger:

  Nyhetsbrev
 
Takk for din interesse! For å fullføre registreringen, ber vi deg bekrefte ved å klikke på lenken i den e-posten som er sendt til deg. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt via en abonnementslink i nyhetsbrevet eller ved å sende en e-post til gyprocno@gyproc.com. Du kan lese vår personopplysningspolicy her

You are here

Heidi Weng bygger Norges første My Comfort-hus

4 Mai 2016
Heidi Weng bygger hus

Langrennssesongen er over og Heidi Weng er klar for noe helt nytt og helt annerledes; nemlig husbygging. Hun skal bygge hus på Lillehammer, og huset hennes blir det første huset i Norge som bygges etter My Comfort-konseptet.

My Comfort handler om trivsel, helse og komfort

Huset, i tre etasjer, bygges av Norgeshus på en skrånende tomt sør for Lillehammer, med praktfull utsikt over Mjøsa og gode treningsforhold med umiddelbar nærhet til skisporet. Også når Heidi Weng kommer hjem, skal hun komme til et miljø som legger til rette for suksess. My Comfort er et helt nytt konsept utviklet av Saint-Gobain-bedriftene Gyproc, Weber, Leca og Bøckmann Glassolutions, med Glava som samarbeidspartner på isolasjon.

My Comfort handler om trivsel, helse og komfort. I dag oppholder vi oss ca 90 prosent av tiden innendørs. Det betyr at bygningenes kvaliteter har avgjørende betydning for hvordan vi har det som mennesker.

Et praktisk hus, inndelt i soner

Wenghuset er tegnet av Sanden + Hodnekvam arkitekter som sier dette om hvordan My Comfort-konseptet imøtekommer Heidi Wengs krav og ønsker til et praktisk og komfortabelt hus: "Ved å plassere oppholdsrom og soverom i separate etasjer kan vi skape god termisk komfort i husets ulike soner. Soverommene får naturlig noe lavere temperatur, samtidig som stue og kjøkken får varmegevinsten av å være plassert i husets øverste etasje. Huset får et mørkt og svalt soverom, og et luftig og lyst treningsrom."

Heidi innrømmer sære behov

"Det ser veldig perfekt ut. Jeg har en del sære ting som krever sitt av huset, men jeg håper og tror at det blir bra," sier Heidi Weng selv.

Foruten en del praktiske krav som ikke nødvendigvis stilles til et vanlig bolighus, som skistall, smørebod og treningsrom, har hun også særskilte behov når det gjelder inneklima. Toppidrettsutøvere er mer utsatt for sykdom og smitte, som kan forebygges gjennom luftkvalitet, fuktighet, rensing av inneluften og trekkfri, stabil innetemperatur. Ikke minst har huset lydisolerende ytter- og innervegger samt lyddempende himling som bidrar til et lydmiljø som er behagelig for øret samt bidrar til generell trivsel og god søvn.

Det kompakte og energieffektive Wenghuset er nå ferdig prosjektert og planlagt. Alle kontrakter er skrevet og byggingen vil starte i løpet av mai.

Du kan følge byggeprosessen på wenghuset.no