Kontakt
 
Kontakt oss
Åpningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til fredag fra 8:00-16:00
Teknisk Support

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål til våre produkter eller systemer.

Her finner du kontaktopplysninger:

  Nyhetsbrev
 
Takk for din interesse! For å fullføre registreringen, ber vi deg bekrefte ved å klikke på lenken i den e-posten som er sendt til deg. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt via en abonnementslink i nyhetsbrevet eller ved å sende en e-post til gyprocno@gyproc.com. Du kan lese vår personopplysningspolicy her

You are here

Oppheng på gips er ikke vanskelig

4 January 2019

Du må bare velge riktig produkt

Gips er mye brukt på vegger og i tak i norske boliger, men mange synes det er plundrete å henge opp ting på gips. Det er det ingen grunn til - bare sørg for å velge innfestingsprodukt som passer til vekten av det du skal henge opp. For de aller letteste tingene som små bilder kan du bruke en spiker eller skrue som skråstilles i veggen. Det finnes også egne gipskroker til dette formålet.

For de litt tyngre tingene må du over på produkter som består av to deler. Prinsippet er at du først banker eller skrur én del i inn veggen og deretter setter en skrue i den første delen. Det finnes flere produkter, blant annet:

  • Gipsanker
  • Gipsplugg
  • Ekspansjonsanker


De ulike festemidlene tåler ulike belastninger. Sjekk derfor produsentens dokumentasjon før du handler.

Skal du henge opp tunge ting som TV eller annet på en gipsvegg bør du finne stenderne bak gipsplatene og skru fast med treskruer. Alternativt kan du feste en treplate på flere punkter med produktene nevnt over og deretter feste gjenstanden som skal henges opp i treplaten.