Kontakt
 
Kontakt oss
Åpningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til fredag fra 8:00-16:00
Teknisk Support

Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål til våre produkter eller systemer.

Her finner du kontaktopplysninger:

  Nyhetsbrev
 
Takk for din interesse! For å fullføre registreringen, ber vi deg bekrefte ved å klikke på lenken i den e-posten som er sendt til deg. Du kan alltid trekke tilbake samtykket ditt via en abonnementslink i nyhetsbrevet eller ved å sende en e-post til gyprocno@gyproc.com. Du kan lese vår personopplysningspolicy her

You are here

Sparkling av gips er lett

21 September 2018
Siste generasjon gips er både skrufast og robust

Noen enkle tips får deg i mål

Det viktigste tipset for å få et godt resultat er å legge sparkel i tynne lag, samt å la sparkelen få tørke helt før den slipes. Du skal totalt sparkle i tre omganger.

Legg først sparkel i skjøten og drar av det overflødige med sparkelspaden.  Legg en papirremse i den våte sparkelen og dra over med sparkelspaden. Da presser du remsen inn og all luft bak remsen ut. Bruk gjerne finsparkel til dette da den inneholder mer lim enn medium sparkel. La det tørke i et døgn.

Legg så på et nytt, tynt lag med sparkel som er litt bredere enn det forrige og la det tørke til dagen etter. Slip sparkelen med pussebrett på forlengerskaft og fjern så støvet med en microfibermopp. Slip med rolige bevegelser for å hindre at pussestøvet virvler rundt i hele rommet. Så sparkler du et siste, tynt lag, nok en gang litt bredere enn forrige lag. La det tørke til dagen etter og slip over en siste gang. Sluttresultatet skal være en skjøt som går i ett med platene på begge sider. Sett gjerne en bred sparkelspade over skjøten for å sjekke - slipper den gjennom lys må du legge på mer sparkel. Vipper den fra side til side må du slipe bort sparkel.

Sparkler du skjøter som ikke har nedsenket fals er fremgangsmåten den samme, men du bør sparkle enda bredere ut for å sørge for at forhøyningen der papirremsen ligger, ikke synes. I tillegg bør du lage en liten V-fas der platene møtes for å få plass til sparkelen før du ligger i papirremsen.

Velg gipsplater med 4 sparklekanter og få helt slette overflater