close-pop-up.svg

Åpenhetsloven i Gyproc, Saint-Gobain Byggevarer AS

Som kunde eller samarbeidspartner av Gyproc, Saint-Gobain Byggevarer AS, skal du være trygg på at vi er vårt ansvar bevisst for å ivareta arbeidstaker- og menneskerettighetene i hele vår verdikjede.

Gyproc, Saint-Gobain Byggevarer AS er én av rundt 9.000 bedrifter i Norge som ble direkte påvirket da Åpenhetsloven tredde i kraft fra 1. juli 2022. Åpenhetsloven etablerer noen nye konkrete forpliktelser for oss. Disse nye forpliktelsene innebærer blant annet en plikt til å svare på spørsmål og en plikt til å lage en generell rapport om underliggende aktsomhetsvurderinger som Gyproc, Saint-Gobain Byggevarer AS gjør i henhold til retningslinjer fra OECD.

En aktsomhetsvurdering i Åpenhetslovens forstand handler om å kartlegge og vurdere faktiske og potensielle negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold som virksomheten enten har forårsaket eller bidratt til, eller som er direkte knyttet til virksomhetens forretningsvirksomhet, produkter eller tjenester gjennom leverandørkjeder eller forretningspartnere.

Åpenhetsloven etablerer en forpliktelse til å gjøre en aktsomhetsvurdering av vår egen aktivitet i forbindelse med at vi leverer produktene til kundene. Dette kan imidlertid i noen tilfeller innebære at du som kunde eller som leverandør må aktsomhets vurderes.

Har du spørsmål? Ta kontakt med «apenhet@glava.no»

Redegjørelse etter Åpenhetslovens bestemmelser for 2023. 

Last ned og les dokumentet her (pdf)

 

 

Slik bruker vi cookies på gyproc.no

Cookies, eller informasjonskapsler, er enkle innstillinger som lagres i din nettleser. Saint-Gobain Byggevarer AS behandler dine personopplysninger på en trygg og sikker måte, i henhold til gjeldende lover om personvern.

Vi er en del av løsningen

Bransjen må stå sammen for å løse felles utfordringer. Nettopp derfor velger Gyproc, Glava og Weber å bli en del av Construction City Cluster (CCC).

Krohnen på verket med Gyproc Klima

Krohnen i Bergen er et praktbygg med klimaambisjoner, bygd i regi av GC Rieber. Lansering av Gyproc Klima ble en ekstra bonus i prosjektet.