close-pop-up.svg

Omfattende renovering av vegger og himlinger på Dyveke Skole

Gyproc
Dyvekeskolen på Amager i Danmark ble kåret til Årets Skolebygg 2014 etter omfattende renovering av vegger og himlinger.
Byggeprosjekt
Københavns Ejendomme
Byggeår
2014
Utførende
Enemærke & Petersen A/S

Dyvekeskolen på Amager i Danmark ble i 2014 kåret til Årets Skolebygg etter en omfattende renovering.

Alle himlingene i klasserommene og gangarealene ble byttet ut. KANT arkitekter valgte Gyptone Quattro akustikkhimling fordi de klassiske, perforerte gipsplatene arkitektonisk sett likner de opprinnelige himlingene og fordi Gyptone Quattro innfrir de strenge akustikkravene fra København kommune. 

Arkitekt er KANT Arkitekter.

Arkitektens uttalelse:

Den estetiske kvaliteten var avgjørende for valget av Gyptone Quattro, men det var også viktig at gipsplatene tåler det” harde” skolemiljøet med aktive skoleelever – og at de kan males og enkelt repareres. 

Lydmålinger ble utført for å dokumentere at man i rommene med perforerte gipsplater – i kombinasjon med Ecophon veggabsorbenter – kunne oppfylle kommunens krav til etterklangstid på 0,4 sekunder. En av Danmarks ledende akustikere, Claus Møller Petersen fra Grontmij Acoustica, stod i spissen for testingen. Samtidig gjennomførte man en brukerundersøkelse. Skolens lærere uttalte seg begeistret om løsningen som ifølge brukerne ikke bare gir god lyd hvor støy fra elever holder seg på et behagelig nivå, men samtidig sikrer god taletydelighet.