close-pop-up.svg
Senteret som har fungert som mottakelse og konferansested for Statoil i over 30 år har fått en omfattende oppgradering med stor fleksibilitet og moderne teknologi.
Byggeprosjekt
Equinor ASA
Byggeår
2014
Utførende
Byggmester O. Torjussen & Sønner AS

Arkitekt
Link Arkitektur

Equinor Business Centre er et konferansesenter med plass til opp mot 500 personer til konferanse og 378 til bankett. I prosjektet ble det stilt store krav til at arealene skulle være fleksible, derfor bygget man mobile vegger for raskt å kunne endre romstørrelse og funksjon. Utover konderanse- og selskapslokaler rommer senteret en restaurant med 232 sitteplasser, auditorium, filmrom, lounge og en VIP avdeling. 

Byggeprosjektet ble gjennomført i tre faser over flere år. Basert på Statoils retningslinjer for farge- og materialvalg har Gyproc konsulenter arbeidet med byggherrer og kunstnere for å finne de rette løsningene når det gjelder design, materialer og overflater. I tillegg har de bidratt til å utarbeide tilbudsdokumenter.

Senteret skal ivareta mange forskjellige brukere fra både inn- og utland, og det vil bli brukt til mange forskjellige arrangementer. Det er derfor lagt vekt på at det skal være lett å orientere seg og gi brukerne gode romopplevelser.

Foto: Bitmap AS / Kim Laland