Oppdater nettleseren din
Hei! Vi ser at nettleseren din kan være utdatert. Det er ikke sikkert all funksjonalitet eller innhold blir vist på riktig måte. Vi anbefaler deg derfor å oppdatere nettleseren din.
Finn din nettleser her
En ubeskyttet stålkonstruksjon har vanligvis ikke høyere brannmotstand enn 10-15 minutter og derfor er det nødvendig å beskytte den mot brann. Det finnes ulike systemer for passiv brannsikring av stålkonstruksjoner som kan bestå av for eksempel gipsplater som Gyproc Protect F, Glasroc F FireCase eller steinull i form av ISOVER Fireprotect 150. Nødvendig tykkelse på brannsikringen avhenger av type brannsikringssystem, klassifisering, kritisk stråletemperatur og profiltyper og -størrelser.
Prinsippet for brannbeskyttelse med Gyproc Protect F og Glasroc F FireCase er at platenes kjerne inneholder kjemisk bundet vann som under varmepåvirkning (brann) frigis i form av vanndamp.
Gyproc Protect F:
Med Gyproc Protect F og tilhørende stålprofiler har man utviklet et system for enkel og effektiv brannbeskyttelse av bærende stålkonstruksjoner. Brannmotstand samt konstruksjonsstålets type og dimensjon er som regel bestemt på forhånd. Ut fra disse parameterne kan man avlese i tabeller eller diagrammer hvor mange gipsplatelag som er nødvendig for å overholde en gitt brannmotstand, ref. Gyproc Håndbok. Med systemet er det mulig å brannbeskytte stålkonstruksjoner opp til 120 minutter.
Glasroc F FireCase:
Med Glasroc F FireCase tilbys et effektivt system for innkledning av bærende stålkonstruksjoner uten bruk av monteringsprofiler. Ut fra disse parametrene kan nødvendige platetykkelser for å klare en gitt brannmotstand med Glasroc F FireCase leses i tabeller og diagram, ref. Gyproc Håndbok. Systemet kan brukes for brannmotstand opp til 120 minutter. Testet og dokumentert i henhold til europeisk standard EN 13381-4:2013.
Da Erik Sortland (27) fra Kristiansand innså at noe manglet i lærerutdanningen, bestemte han seg for å bytte retning. Overgangen til tømrerfaget viste seg å være det rette valget, og han har etablert seg som en dyktig tømrer med en lidenskap for rehabilitering av eldre bygninger.
Severin Poppe Midteide fra Bærum er ikke bare en dyktig rørlegger; han er en gründer med en klar visjon. Allerede som 22-åring startet han Grønne VVS, et firma som kombinerer bærekraft og kvalitet i rørleggerfaget. Ved siden av sin daglige drift bruker han TikTok og podkast til å inspirere unge til å utforske rørbransjen.
Julie Forseth fra Trondheim har raskt etablert seg som en kraft i byggebransjen, kjent for sitt talent og dedikasjon. Allerede som 19-åring ble hun Norgesmester i rørleggerfaget, og hun har markert seg som en av de mest lovende unge håndverkerne i Norge.